komercijalna

atlantis

nikob

sparkase

sponzori uni

sponzori ewn

 

Резултати од гласањето на жири комисијата

REZULTATI-1


Извештај од жири комисијата


За категорија А: групна маска со 50 и повеќе лица

1-ва награда
маска со реден број 102 "Танц на животот", СОУ "Јане Сандански" -Струмица, во висина од 1.000 евра во денарска противвредност; (52 бода)

1-ва награда
маска со реден број 103 "Антозои", СОУ "Никола Карев" -Струмица, во висина од 1.000 евра во денарска противвредност; (52 бода)

1-ва награда
маска со реден број 104 "Мери ми.Омажи се за мене", Мулен Руж" -Струмица, во висина од 1.000 евра во денарска противвредност; (52 бода)

2-ра награда
маска со реден број 101 "Деца на Сонцето", ООУ "Гоце Делчев" Василево, во висина од 900 евра во денарска противвредност; (41 бод)

2-ра награда
маска со реден број 105 "Дождовна игра",СОУ "Димитар Влахов", во висина од 900 евра во денарска противвредност; (41 бода)

 


Категорија Б Групна маска со 30 до 50 лица

1-ва награда
маска со реден број 201 "Визија" - Здружение Струма - Струмица, во висина од 600 евра во денарска противвредност; (60 бода);

2-ра награда
маска со реден број 202 "Самсара" ООУ "Сандо Масев"- Струмица, во висина од 500 евра во денарска противвредност; (52 бода);

3-та награда
маска со реден број 203 "Венецијанска кралица со дворјано"Средни училишта Куманово , во висина од 400 евра во денарска противвредност; (44 бода);

 


Категорија В Групна маска со 20 до 30 лица

1-ва награда
маска со реден број 301 "Талкајќи низ животот ", Ефтимови-Струмица, во висина од 500 евра во денарска противвредност; (57 бода);

2-ра и 3-та награда не се доделуват (нема пријавено маски во таа категорија учесници)


Категорија Г: Групна маска од 10 до 20 лица

1-ва награда
маска под ред.број 401 "Капка светлина на љубовта" "Мулен руж" Струмица, во висина од 400 евра во денарска противвредност; (60 бода);

2-ра награда
макска со реден број 402 "Игра на Тронови" Струмички Викинзи, во висина од 300 евра во денарска противвредност; (54 бода);

3-та награда не се доделува;


Категорија Д: Групна маска од 5-10 лица
Нема пријавено маски;

 

Категорија Ѓ: Поединечна маска од 1 до 5 лица

1-ва награда
маска под реден број 602 " Стариот вештер" - Вештер,Струмица, во висина од 100 евра во денарска противвредност; (57 бода)

2-ра награда
маска под реден број 603 "Сакам да сум невеста" , Клеопатра,Струмица, во висина од 75 евра во денарска противвредност; (56 бода);

3-та награда
маска под реден број 601 " Маска од шишиња" Пластичар, Струмица, во висина од 50 евра во денарска противвредност. (47 бода);

 

Жири комисијата исто така предлага од вкупниот фонд предвиден за награди на главната карневалска вечер согласно усвоената Програма во вид на стимулација да долеи награда и на следната маска:

Во категорија Б: Групна маска со 30 до 50 лица
На, маска со реден број 204 од "Вљубени и среќни",ООУ "Никола Карев" Пробиштип, во висина од 200 евра во денарска противвредност;

Предложениот Награден фонд изнесува вкупно:
7.725 Евра во денарска противвредност или 478.950,00 денари


26.02.2017 година
Струмица


Александар Филев -Претседател
Иван Јовев- член
Хризантема Рендевска - член
Панче Беџовски -член
Ване Ристов - член
Ѓорѓи Пелтековски - член

Резултати од гласањето на жири комисијата (3)

REZULTATI-1


Извештај од жири комисијата


За категорија А: групна маска со 50 и повеќе лица

1-ва награда
маска со реден број 102 "Танц на животот", СОУ "Јане Сандански" -Струмица, во висина од 1.000 евра во денарска противвредност; (52 бода)

1-ва награда
маска со реден број 103 "Антозои", СОУ "Никола Карев" -Струмица, во висина од 1.000 евра во денарска противвредност; (52 бода)

1-ва награда
маска со реден број 104 "Мери ми.Омажи се за мене", Мулен Руж" -Струмица, во висина од 1.000 евра во денарска противвредност; (52 бода)

2-ра награда
маска со реден број 101 "Деца на Сонцето", ООУ "Гоце Делчев" Василево, во висина од 900 евра во денарска противвредност; (41 бод)

2-ра награда
маска со реден број 105 "Дождовна игра",СОУ "Димитар Влахов", во висина од 900 евра во денарска противвредност; (41 бода)

 


Категорија Б Групна маска со 30 до 50 лица

1-ва награда
маска со реден број 201 "Визија" - Здружение Струма - Струмица, во висина од 600 евра во денарска противвредност; (60 бода);

2-ра награда
маска со реден број 202 "Самсара" ООУ "Сандо Масев"- Струмица, во висина од 500 евра во денарска противвредност; (52 бода);

3-та награда
маска со реден број 203 "Венецијанска кралица со дворјано"Средни училишта Куманово , во висина од 400 евра во денарска противвредност; (44 бода);

 


Категорија В Групна маска со 20 до 30 лица

1-ва награда
маска со реден број 301 "Талкајќи низ животот ", Ефтимови-Струмица, во висина од 500 евра во денарска противвредност; (57 бода);

2-ра и 3-та награда не се доделуват (нема пријавено маски во таа категорија учесници)


Категорија Г: Групна маска од 10 до 20 лица

1-ва награда
маска под ред.број 401 "Капка светлина на љубовта" "Мулен руж" Струмица, во висина од 400 евра во денарска противвредност; (60 бода);

2-ра награда
макска со реден број 402 "Игра на Тронови" Струмички Викинзи, во висина од 300 евра во денарска противвредност; (54 бода);

3-та награда не се доделува;


Категорија Д: Групна маска од 5-10 лица
Нема пријавено маски;

 

Категорија Ѓ: Поединечна маска од 1 до 5 лица

1-ва награда
маска под реден број 602 " Стариот вештер" - Вештер,Струмица, во висина од 100 евра во денарска противвредност; (57 бода)

2-ра награда
маска под реден број 603 "Сакам да сум невеста" , Клеопатра,Струмица, во висина од 75 евра во денарска противвредност; (56 бода);

3-та награда
маска под реден број 601 " Маска од шишиња" Пластичар, Струмица, во висина од 50 евра во денарска противвредност. (47 бода);

 

Жири комисијата исто така предлага од вкупниот фонд предвиден за награди на главната карневалска вечер согласно усвоената Програма во вид на стимулација да долеи награда и на следната маска:

Во категорија Б: Групна маска со 30 до 50 лица
На, маска со реден број 204 од "Вљубени и среќни",ООУ "Никола Карев" Пробиштип, во висина од 200 евра во денарска противвредност;

Предложениот Награден фонд изнесува вкупно:
7.725 Евра во денарска противвредност или 478.950,00 денари


26.02.2017 година
Струмица


Александар Филев -Претседател
Иван Јовев- член
Хризантема Рендевска - член
Панче Беџовски -член
Ване Ристов - член
Ѓорѓи Пелтековски - член

Акредитација

akreditacija

maskaПочитувани,

Организациониот одбор на „Струмичкиот карневал“, Ви соопштува дека започна акредидитирањето за новинари, сниматели-камермани и фоторепортери за следење на „Струмичкиот Карневал“- 2017 година, кој ќе се случува од 22-ри февруари до 1-ви март 2017 година.

Повеќе: Акредитација

Пријава за учество

prijava

Пријавата за учество на Струмичкиот карневал може да ја симнете овде.

Пополнетата пријава може да се прати на е-маил:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Информации на тел. 075/479 033

Повеќе артикли...

  1. Плакат
  2. Програмa

stopanska

grafoservis

sirius

kanal 77

akzentmedia

fleks kredit