komercijalna

atlantis

nikob

sparkase

unibanka

univerzalgradba

 

Програма - Струмички карневал 2015

18.02. (среда) 2015 год:

-  Детски маскенбал  18 - 20 часот

19.02. (четврток) 2015 год:

- Објавување на резултатите од конкурсот за најдобри остварувања на тема карневал – Матична библиотека ,,Благој Мучето,, - Струмица

- Изложба на фотографии од карневалот 2014 година - Центар за култура -  Струмица  19 ,00 ч.

- Традиционален Концерт под маски на музичкото училиште ,,Боро Џони,, - Струмица -  Центар за култура Струмица - 20.00 ч.

 

- 20.02. (петок) 2015 година:

- Свечено отварање на Струмичкиот карневал - 2015, Маскенбал со избор на принц и принцеза на карневалот - Хотел Сириус - 20,30 ч.

21.02.(сабота) 2015 година:

- Прием за представници на карневалските групи и ВИП гостите - Дом на АРМ - 17 ч.

- Интернационална карневалска поворка – булевар Маршал Тито , плоштад Гоце Делчев - 18,30 ч.

-  Carnival party - Карневалско дружење на гостите од странство со представниците на карневалските групи од Струмица

22.02.(недела) 2015 година:    

- Традиционален Детски карневал по повод ,,Прочка,,  ул. ,,Благој Мучето,, и плоштад  Гоце Делчев - 11,00 ч.

23.02.(понеделник) 2015 година,

- Пресс конференција. Објавување на резултатите за најуспешните маски од Интернационалната карневалска вечер - Центар за култура - 12,00 ч.

- Традиционална програма по повод чист понеделник, варење на бел грав. - плоштад Гоце Делчев - 13,00 ч.

- Отварање изложба на карикатури и доделување награди од наградниот конкурс за карикатура на тема Карневал - Центар за култура - 19,30 ч.

- Доделување награди од наградниот конкурс за афоризми на тема Карневал

24.02.(вторник) 2015 година      

- Струмички карневал –  традиционално карневалско корзо со посета на домовите на армасаните - 19,00 ч.

- Промоција на книга со еротски афоризми - Пасворд еротика - Центар за култура 19,00 ч.

- Доделување на наградите од Интернационалната Карневалска вечер – Центар за култура - 19,30 ч.
    
25.02.(Среда) 2015 година   -  Тримери
    
- Одбележување на Тримерските обичаи - Центар за култура - Струмица - 13,00 ч.

stopanska

grafoservis

sirius

kanal 77

akzentmedia

fleks kredit